Στη Θεσσαλονίκη η μεγαλύτερη φάτνη στην ΕυρώπηΗ Θεσσαλονίκη φιλοξενεί τη μεγαλύτερη φάτνη της Ευρώπης, πλαισιωμένη από το εντυπωσιακό παλάτι του βασιλιά Ηρώδη αλλά και τον αρχάγγελο Γαβριήλ που προσφέρει τον κρίνο στην Παναγία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι διαφορετικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά κάποια πράγματα μένουν αναλλοίωτα. Το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι ζωντανό στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει πληγεί βαρύτατα από το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού ξενοδοχείου της πόλης στήθηκε μία φάτνη που μπορούν να επισκεφτούν οι Θεσσαλονικείς, με όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται αυτές τις ημέρες εξαιτίας των μέτρων του κορωνοϊού (υποχρεωτική χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, κ.λπ.).

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ

Τα εκθέματα της εντυπωσιακής φάτνης που εγκαταστάθηκε στον Πολυχώρο Πολιτισμού τα κατασκεύασε ο γνωστός καλλιτέχνης Βασίλης Μιχαηλίδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ

Η πρόσοψη της φάτνης είναι περίπου 15 μέτρα με συνολικό εμβαδόν περίπου τα 50 μέτρα, ενώ εντυπωσιάζει το παλάτι του Ηρώδη το οποίο έχει ύψος 7 μέτρα και μήκος 25. Εξωτερικά είναι καλυμμένο με μάρμαρο, ενώ μπροστά υπάρχουν ομοιώματα στρατιωτών.

με πληροφορίες ΑΜΠΕ