Κυρ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων- Οι άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν





Προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί το άνοιγμα των σχολείων, όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή.

«Επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων. Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα», γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας και τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση προχωράει στην χαλάρωση των περιορισμών, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως «η χώρα βαδίζει με μικρά αλλά προσεκτικά βήματα σε αυτό που λέμε κάποια κανονικότητα».

«Εφαρμόζεται το κυλιόμενο σχέδιο βάσει του οποίου τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων 7 ημερών θα καθορίζει τις επόμενες κινήσεις. Έχουμε ξεπεράσει τους 90.000 εμβολιασθέντες. Από σήμερα αυξάνονται τα σημεία όπου γίνονται εμβολιασμοί. Όλα αυτά γίνονται χωρίς ουρές. Από το Φεβρουάριο θα μπουν στη μάχη και 4 μεγάλα κέντρα εμβολιασμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο ρυθμός των εμβολιασμών στην χώρα μας θα ακολουθεί το ρυθμό της έλευσης εμβολίων στην χώρα μας», σημείωσε. 

«Δε νοείται αποτελεσματική διπλωματία με γονατισμένη την οικονομία. Όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους. Κλείνω με διδάγματα του 2020, που μπορούν να χρησιμευόσουν ως φάρος για το 2021. Αυτά δεν είναι άλλα από την ενότητα και την εθνική αυτοπεποίθηση. Σήμερα δεν διευρύνουμε μόνο την εθνική μας κυριαρχία αλλά και την εθνική μας ομοψυχία»,πρόσθεσε. 

Τέλος, σχετικά με το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, που παρουσιάστηκε χθες και συζητείται αύριο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, διευκρίνσε πως δεν πρόκειται για κάποιον περιορισμό, «αλλά για απαλλαγή από προβλήματα στις ενδοευρωπαικές μετακινήσεις και στον τουρισμό».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, θα το θέσει αύριο στην Έκτακτη Σύνοδο κορυφής της ΕΕ., θα ζητήσει επίσης την επίσπευση αδειοδότησης εμβολίων και θα ζητήσει να πιέσουμε την Pfizer να είναι συνεπής στις συμφωνίες που θα σημάνει ταχύτερο τερματισμό της πανδημίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια