Ισπανία: Πρόγραμμα στήριξης 11 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο Σάντσεθ

 Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθμ ανακοίνωσε την Τετάρτη ένα επιπλέον πακέτο 11 δισεκατομμυρίων ευρώ (13,4 δισεκατομμύρια δολάρια) για εταιρείες και αυτοαπασχολούμενους ως στήριξη στις συνέπειες της πανδημίας.

Αρκετές πηγές ανέφεραν στο Reuters νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να σκιαγραφήσει τις επόμενες εβδομάδες μια σειρά μέτρων για την υποστήριξη εταιρειών, πιθανότατα με κρατικά δάνεια καθώς και άμεση κρατική ενίσχυση για να βοηθήσει τις μικρότερες εταιρείες να αντιμετωπίσουν την πανδημία COVID-19.

O Πέδρο Σάντσεθ, ζήτησε την «πολιτική ενότητα» επειδή η κοινωνία «εξαντλείται». Ο πρόεδρος επανέλαβε τη δέσμευση να έχει εμβολιαστεί «το 70% του πληθυσμού πριν το τέλος του καλοκαιριού» και προέβλεψε ότι «τα προβλήματα εφοδιασμού θα ξεπεραστούν σύντομα».

Η κυβέρνηση, είπε, θα συνδέσει το ταμείο ανάκαμψης με τη δημιουργία ποιοτικής απασχόλησης: «Όλες οι εκκλήσεις για σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας θα έχουν μεταξύ των κύριων κριτηρίων τους τη δημιουργία ποιοτικής απασχόλησης». Η Ισπανία, είπε, «θα λάβει τέσσερις φορές περισσότερα εμβόλια το επόμενο τρίμηνο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια