Β. Κορκίδης: Ελπίδες να ανοίξει το λιανεμπόριο 8 Μαρτίου

 Φαίνεται ότι θα πρέπει να περιμένουμε άλλη μια εβδομάδα για να ανοίξουν τα καταστήματα, είπε το πρωί, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) Βασίλης Κορκίδης.

«Οι ελπίδες μας για άνοιγμα τη Δευτέρα θεωρώ πως έχουν ψαλιδιστεί. Τις διατηρώ όμως για άνοιγμα των καταστημάτων στις 8 Μαρτίου, καθώς είδαμε μικρή μείωση των κρουσμάτων. Πρέπει να βρεθεί μια λύση για να σταματήσει η «αιμοραγία» των 500 εκατ. την εβδομάδα από τις απώλειες της κατανάλωσης. Θα είναι μεγάλη υπόθεση να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε από τις 8 Μαρτίου όπως τα σούπερ μάρκετ», τόνισε ο κ. Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης εναπόθεσε τις ελπίδες του στα επιδημιολογικά στοιχεία, αναφορικά με τη λειτουργία του λιανεμπορίου. «Υπάρχουν επιχειρήσεις σε μεγάλες λεωφόρους που δεν ενδείκνυνται για να κάνει κάποιος τη βόλτα του. Επομένως ο καταναλωτής πηγαίνει εκεί στοχευμένα».

«Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή είναι από τα καλύτερα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί μέσα στην πανδημία. Μέχρι τώρα 554.000 επιχειρήσεις έχουν πάρει 6,77 δισεκ. ευρώ, μια μεγάλη ανάσα για τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων.

Για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 υπάρχουν σκέψεις τα συγκριτικά στοιχεία να είναι μεταξύ 2019 – 2020 κι όχι μεταξύ 2020 και 2021.

Η παράταση των εκπτώσεων έως τις 31 Μαρτίου θα δώσει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να εκποιήσουν το χειμερινό τους εμπόρευμα και να κάνουν τις αγορές τους σε ανοιξιάτικα – καλοκαιρινά.

Εξίσου σημαντικά για όλους μας είναι να σχεδιάσουμε και μέτρα ανάκαμψης για την επόμενη μέρα» κατέληξε ο κ. Κορκίδης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια