Σπ. Μπιμπίλας: Το λόγο έχει η δικαιοσύνη
Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του προέδρου του Σωματείου των Ηθοποιών στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας κλήθηκε να καταθέσει όσα στοιχεία και καταγγελίες έχουν φθάσει στα χέρια του σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και κατά άλλων ηθοποιών, στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται εντός του ΣΕΗ. Αν για αυτές τις καταγγελίες, τα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί και διαπιστωθεί ότι έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις, ο εισαγγελέας  θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του καταγγελλόμενου προσώπου.

Εξερχόμενος ο κ. Μπιμπίλας ήταν λακωνικός δηλώνοντας μόνο ότι τον λόγο πλέον έχει η δικαισύνη. 

Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου, όπου παρέμεινε για περισσότερη από μία ώρα, ο κ. Μπιμπίλας αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για το περιεχόμενο της κατάθεσης του, λέγοντας μόνο πως «άρχισε η διαδικασία, επομένως έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη».

«Άρχισε η διαδικασία. Επομένως το λόγο έχει η δικαιοσύνη. Μην περιμένετε να σας πούμε λεπτομέρειες.Ο δρόμος είναι στη δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως δεν προτίθεται να προβεί σε καμία δήλωση αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν επιθυμεί να ερωτηθεί για «το τι έφερα και τι δεν έφερα», σχολιάζοντας πως οι δημοσιογράφοι γνώριζαν τι θα προσκομίσει προτού μιλήσει ο ίδιος.

Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση, ο πρόεδρος του Σωματείου των Ηθοποιών κατέθεσε στον εισαγγελέα στοιχεία για την υπόθεση του ήδη κατηγορούμενου καλλιτέχνη, αλλά και για όσες από τις υποθέσεις που καταγράφηκαν στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου αφορούν ιδιαίτερα «βαριά» περιστατικά βίας. Το υλικό αυτό θα είναι και η αφετηρία για τις επόμενες ενέργειες των εισαγγελικών λειτουργών που ουσιαστικά θα εκκινήσουν παράλληλες έρευνες, ώστε για τις υποθέσεις που εντοπίζονται «ενεργά» αδικήματα να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες, προκειμένου οι δράστες να έρθουν αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο με την κατηγορία για βιασμό κατά συρροή, κρατείται στη ΓΑΔΑ και σήμερα θα λάβει αντίγραφο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του. Μέχρι την Τετάρτη θα κρατηθεί στην Ασφάλεια Αττικής, οπότε και θα οδηγηθεί στον ανακριτή για απολογία, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο μεταξύ συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποίησαν ηθοποιοί του ΣΕΗ και εργαζόμενοι  στον οπτικοακουστικό χώρο, ζητώντας την παραίτηση της υπουργού. «Σήμερα υπάρχει μια αυθόρμητη προσέλευση έξω από το ΥΠΠΟ, ανθρώπων που ζητάμε την αξιοπρέπεια του χώρου μας, ζητάμε, όπως γράφει το τεράστιο πανώ μας "Μενδώνη παραιτήσου"» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος τη Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, (ΠΟΘΑ) Κώστας Κεχαγιόγλου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια