Γ. Μπάφετ: Ποτέ μην ποντάρετε ενάντια στην Αμερική
Πιστός στο αμερικανικό όνειρο παραμένει ο πολυεκατομμυριούχος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος όπως συμβουλεύει στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους της Berkshire Hathaway «να μην στοιχηματίζεις ποτέ εναντίον της Αμερικής».

«Στα σύντομα 232 χρόνια ύπαρξής της ... δεν υπήρξε άλλο εκκολαπτήριο για την απελευθέρωση του ανθρώπινου δυναμικού όπως η Αμερική», έγραψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της  Berkshire Hathaway στην επιστολή που κυκλοφόρησε το Σάββατο.

«Παρά ορισμένες σοβαρές διακοπές, η οικονομική πρόοδος της χώρας μας ήταν εκπληκτική. Το ακλόνητο συμπέρασμά μας: Ποτέ μην ποντάρετε ενάντια στην Αμερική», συνέχισε.

Ο Μπάφετ είπε επίσης ότι ο όμιλος κατέχει το μεγαλύτερο μέγεθος αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, εγκαταστάσεις και εξοπλισμός) σε αξία από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στη χώρα.

«Το αποσβεσμένο κόστος αυτών των εγχώριων ‘’πάγιων περιουσιακών στοιχείων’’ της Berkshire είναι 154 δισ. δολάρια», είπε ενώ επικαλούμενος τη λίστα AT&T, πρόσθεσε ότι αποτιμά τον όμιλο σε 127 δισ. δολάρια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια