Ανοιχτά με «click in shop» από αύριο τα Jumbo στις «κόκκινες περιοχές»

 Αναθεώρησε την απόφασή της η Jumbo και τελικά θα ανοίξει τα καταστήματα του δικτύου της από αύριο και στις «κόκκινες περιοχές», με το μοντέλο click in shop, κατόπιν διευκρινίσεων που έλαβε για την ερμηνεία της απόφασης που ρυθμίζει την λειτουργία του λιανεμπορίου.

Με βάση την ερμηνεία που δίνεται όποια εταιρεία διαθέτει ρούχα, υποδήματα, είδη βιβλιοχαρτοπωλείου (δραστηριότητες που απελευθερώνονται για λειτουργία με ραντεβού στο κατάστημα) και δεν ανοίξει ακόμη κι αν σ’ αυτές τις δραστηριότητες έχει δευτερεύοντα ΚΑΔ, θα αποκλείεται από τα ευεργετικά μέτρα στήριξης της απασχόλησης, όπως ισχύουν για επιχειρήσεις που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας. 

Ο κίνδυνος να χάσει αυτή την ευελιξία, όπως αναφέρουν πηγές στην εταιρεία, οδήγησε την Jumbo να αναθεωρήσει την απόφασή της και τελικά να ανοίξει κανονικά τα καταστήματα της από αύριο και με τη μέθοδο των ραντεβού (click inside) για είδη όπως ρούχα και είδη βιβλιοχαρτοπωλείου αλλά και με τη μέθοδο της παράδοσης εκτός (click away) για τα υπόλοιπα προϊόντα. Κανονικά, με βάση τα μέτρα υγειονομικής προστασίας (χωρίς ραντεβού) θα λειτουργούν τα καταστήματα εκτός «κόκκινων περιοχών». 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια