Βαρκελώνη: Η πρώτη συναυλία 5.000 ατόμων στην Ευρώπη με τεστ αντιγόνου

 Πέντε χιλιάδες λάτρεις της μουσικής παρακολούθησαν μια ροκ συναυλία στη Βαρκελώνη σήμερα, 27 Μαρτίου, αφού έκαναν τεστ για Covid-19, σε μία για να δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητά του στην πρόληψη της πανδημίας σε μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η παράσταση του ισπανικού ροκ συγκροτήματος Love of Lesbian έχει την ειδική άδεια των ισπανικών υγειονομικών αρχών. Ενώ η υπόλοιπη χώρα περιορίζεται σε συγκεντρώσεις τεσσάρων ατόμων σε κλειστούς χώρους, οι συμμετέχοντες στη συναυλία θα μπορούν να αναμειγνύονται ελεύθερα, αν και οι μάσκες προσώπου είναι υποχρεωτικές.

Άτομα με καρδιακές παθήσεις, καρκίνο ή άτομα που ήρθαν σε επαφή με κάποιον που μολύνθηκε από τον Covid-19 τις τελευταίες εβδομάδες κλήθηκαν να μην εγγραφούν.

REUTERS/ALBERT GEA

Όσοι ενδιαφέρονταν για εισιτήριο είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις χώρους στη Βαρκελώνη όπου έπρεπε να υποβληθούν σε γρήγορο τεστ αντιγόνου το Σάββατο το πρωί. Όσοι είχαν αρνητικά αποτελέσματα λάμβαναν έναν κωδικό στο κινητό τους τηλέφωνο που επικύρωνετο εισιτήριό τους για την παράσταση στο Palau Sant Jordi της πόλης, που άρχισε στις 7 μ.μ.

Οι διοργανωτές λένε ότι είναι το πρώτο γεγονός αυτού του μεγέθους που πραγματοποιήθηκε στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τα εισιτήρια για τηνπαράσταση εξαντλήθηκαν. Τα εισιτήρια, που κυμαίνονταν από 23-28 ευρώ, περιελάμβαναν το κόστος του τεστ και την υψηλής προστασίας μάσκα που είναι υποχρεωτική εκτός από το φαγητό ή το ποτό σε καθορισμένες περιοχές.

naftemporikigr με πληροφορίες USnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια