Σαουδική Αραβία: Επίθεση των σιιτών Χούθι της Υεμένης στην πόλη όπου εδρεύει ο πετρελαϊκός κολοσσός Aramco
Μπαράζ επιθέσεων με πυραύλους και drones εξοπλισμένων με βόμβες αναφέρει ότι αναχαίτισε ο διεθνής συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία στον εναέριο χώρο της τελευταίας.

Μαρτυρίες από την πόλη τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg κάνουν λόγο για έκρηξη η οποία συγκλόνισε την πόλη Νταχράν, στην οποία εδρεύει ο κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco.

Η ίδια η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Οι σιίτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για σειρά επιθέσεων την Κυριακή, μεταξύ άλλων σε εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στην Ρας Τανούρα, στο ανατολικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας. Σύμφωνα με τους ισλαμιστές Χούθι, που φέρονται να διατηρούν σχέσεις με το σιιτικό ισλαμιστικό καθεστώς του Ιράν, οι ίδιοι εκτόξευσαν οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους και απέστειλαν 14 drones στη Σαουδική Αραβία για την πραγματοποίηση επιθέσεων.

Για πληροφορίες περί επιθέσεων σε Νταχράν, Νταμάμ και Χομπάρ κάνει λόγο και το προξενείο των ΗΠΑ στη Νταχράν,

Οι Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν από τις αρχές του 2015 την πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά και μεγάλο μέρος του εδάφους της χώρας και μάχονται κατά της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης, ανέφεραν ότι την προηγούμενη εβδομάδα έπληξαν δεξαμενή της Saudi Aramco στην Τζέντα, με πύραυλο κρουζ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια