Εισβολή στο Καπιτώλιο: Στη Γερουσία θα καταθέσει ο διευθυντής του FBI

 


Ο διευθυντής του FBI, Κρις Ρέι, θα καταθέσει την Τρίτη στην επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ σχετικά με τη διερεύνηση της αιματηρής επίθεσης στο Καπιτώλιο από τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ και τις προσπάθειες του FBI να σταματήσει η ακροδεξιά εξτρεμιστική βία.

Η ακρόαση θα σηματοδοτήσει την πρώτη μαρτυρία του Ρέι ενώπιον του Κογκρέσου μετά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου, μια αποτυχημένη προσπάθεια να εμποδίσει το Κογκρέσο να επικυρώσει την εκλογή του Προέδρου Μπάιντεν τον Νοέμβριο.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει κατηγορήσει περισσότερα από 250 άτομα για εγκληματικές πράξεις, από συνωμοσία έως επιθέσεις στην αστυνομία και παρεμπόδιση του Κογκρέσου. Οι ταραχές είχαν ως αποτέλεσμα πέντε θανάτους.

Τουλάχιστον 18 άτομα που συνδέονται με την ακροδεξιά ομάδα Proud Boys έχουν κατηγορηθεί και εννέα άτομα που συνδέονται με την αντικυβερνητική πολιτοφυλακή που είναι γνωστή ως Oath Keepers αντιμετωπίζουν κατηγορίες ότι συνωμότησαν ήδη από το Νοέμβριο για να επιτεθούν στο Καπιτώλιο για να αποτρέψουν τον Μπάιντεν να γίνει πρόεδρος .

Το FBI δεν έχει συλλάβει ακόμη ύποπτους για τον θάνατο του αστυνομικού του Καπιτώλιο Μπράιαν Σίκνικ ή για εκρηκτικούς μηχανισμούς που ανακαλύφθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία των επιτροπών τόσο των Δημοκρατικών και όσο και των Ρεπουμπλικανών.

Το FBI έλαβε ένα βίντεο που δείχνει έναν ύποπτο να ψεκάζει με σπρέι αστυνομικούς, συμπεριλαμβανομένου του Σίκνικ σύμφωνα με μια πηγή επιβολής του νόμου που είναι εξοικειωμένη με την έρευνα. Ο ύποπτος δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί και είναι ασαφές αν το σπρέι έπαιξε κάποιο ρόλο στον θάνατό του.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής της Γερουσίας Ντικ Ντουρμπίν δήλωσε ότι μίλησε απευθείας με τον κ. Ρέι σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το προεδρείο κατανέμει πόρους για την έρευνα και είπε ότι για πάρα πολύ καιρό, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση «έχει κλείσει τα μάτια» στις απειλές της εγχώριας τρομοκρατίας από λευκούς υπόπτους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια