Ακόμη 2.489 κρούσματα σήμερα και 70 νέοι θάνατοι - 707 οι διασωληνωμένοι

Τα κρούσματα σήμερα 12/05 είναι 2.489 σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Aπό τις νέες μολύνσεις, πέντε εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ πλέον ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 369.554 (ημερήσια μεταβολή +0,7%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Επίσης, τις τελευταίες 24 ώρες η χώρα μας μετρά 70 νέους θανάτους, ενώ συνολικά από την άφιξη της πανδημίας στην Ελλάδα έχουν χάσει τις ζωές τους 11.211 άνθρωποι.

«Τα κρούσματα θα πέσουν έως τα μέσα Ιουνίου»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης αναγνώρισε πως η χώρα μας βρίσκεται σε φάση επιδημιολογικής αποκλιμάκωσης κάτι που αποδεικνύεται από τη μικρή πτώση στα κρούσματα του κορονοϊού.


Σύμφωνα με τον ίδιο, έως τις 10 Ιουνίου θα πάμε σε κρούσματα κάτω από το 2.000, ενώ το πρώτο 10ήμερο του πρώτου μήνα οι διασωληνωμένοι θα είναι περίπου 500.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως οι θάνατοι αποκλιμακώνονται περίπου τρεις με τέσσερις εβδομάδες μετά την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και επεσήμανε πως αυτή την εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει να πέφτει ο μέσος όρος των θανάτων στο 50%-70%, ενώ τέλος του μήνα ίσως ο μέσος όρος να είναι περίπου 30.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης επεσήμανε πως το καλοκαίρι απαιτείται προσοχή από τους ηλικιωμένους, ειδικά από εκείνους που έχουν εμβολιαστεί τον Ιανουάριο.

Όπως ενημέρωσε, θα πέσουν κάτω από τα 1.000 ημερησίως μετά το τέλος Μαΐου - μέσα Ιουνίου, ωστόσο, διευκρίνισε πως ότι ο συγκεκριμένος δεν είναι ο καταλληλότερος δείκτης γιατί τα μοριακά τεστ αυξομειώνονται.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια