Β. Κικίλιας: Συστήνουμε στους πολίτες να κάνουν κανονικά και τη δεύτερη δόση εμβολίου AstraZeneca

 «Πάνω από 20 ευρωπαϊκές χώρες, όπως και εμείς, συστήνουν τώρα και η δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca να γίνει κανονικά, μιας και έχει απειροελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο. 

«Γνωρίζετε ότι εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και έχουν προστατευθεί από τη νόσο και αυτοί και οι οικογένειές τους», συμπλήρωσε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου. 

«Η Εθνική Αρχή Εμβολιασμών είναι μια Επιτροπή με εξαιρετικούς επιστήμονες που κάνει τη δουλειά της με αφοσίωση, με καθήκον και με τα επιστημονικά δεδομένα. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας με επιστημονικό τρόπο. Το πρόγραμμα εμβολιασμού κυλάει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό και σύντομα, μέσα στο καλοκαίρι, θα έχουμε χτίσει το πολυπόθητο τείχος ανοσίας που χρειαζόμαστε και θέλουμε για να επιστρέψουμε σιγά-σιγά σε μια κανονικότητα, την  οποία αξίζουν να έχουν όλοι οι Έλληνες και όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 

Ωστόσο, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «Βρισκόμαστε σήμερα στο Λουξεμβούργο μαζί με τους υπόλοιπους ευρωπαίους υπουργούς Υγείας, διά ζώσης μετά από πάνω από 15 μήνες, για να συζητήσουμε τα σημαντικά θέματα της πανδημίας, με πρώτο απ’ όλα το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, το οποίο άλλωστε είναι και πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού». 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια