Έλον Μασκ: Η Tesla πιθανότατα θα αρχίσει να δέχεται και πάλι Bitcoin
Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, δήλωσε την Τετάρτη ότι η εταιρεία πιθανότατα θα αρχίσει να δέχεται και πάλι Bitcoin για αγορές οχημάτων.

"Φαίνεται ότι το bitcoin στρέφεται πολύ περισσότερο προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πολλές από τις μονάδες άνθρακα βαρέως τύπου που χρησιμοποιούνταν έχουν κλείσει, ειδικά στην Κίνα", επισήμανε ο Μασκ μιλώντας στο συνέδριο The B-Word, που διοργανώθηκε από το Crypto Council for Innovation.

"Θα ήθελα να είμαι λίγο πιο προσεκτικός ώστε να επιβεβαιώσω ότι το ποσοστό χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας βρίσκεται στο 50% ή και παραπάνω και πως υπάρχει τάση αύξησης αυτού του ποσοστού. Αν είναι έτσι, η Tesla πιθανότατα θα αρχίσει να δέχεται πάλι Bitcoin", σημείωσε ο Μασκ.

Όπως είπε, "μακροπρόθεσμα, η ανανεώσιμη ενέργεια θα είναι η φθηνότερη, αλλά αυτό δεν συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη", για να προσθέσει πως εφόσον υπάρχει μια συνειδητή και αποφασιστική προσπάθεια από την κοινότητα "εξόρυξης" να κινηθεί προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, "τότε η Tesla μπορεί να το υποστηρίξει αυτό".


Τον Μάιο, ο Μασκ είχε ανακοινώσει μέσω Twitter ότι η Tesla θα αναστείλει τις αγορές οχημάτων με bitcoin λόγω της ανησυχίας για την "ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για την εξόρυξη bitcoin".

Την Τετάρτη το Bitcoin σκαρφάλωσε πάλι στις 32.000 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο άνω του 8%.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια