ΕΑΑ: Επιβλαβή σωματίδια στην ατμόσφαιρα της Αττικής- Οδηγίες προς τους πολίτεςΆσχημη είναι  η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας  σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, όσον αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα), λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες στην Βαρυμπόμπη. 

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών εφιστά την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου, στις περιοχές με υψηλές τιμές PM2.5, να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζεται στην νέα γενιά αισθητήρων "Internet of Things". Οι μονάδες είναι σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, ενώ οι τιμές που εμφανίζονται είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου.Μπορείτε να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο τις τιμές του PM2.5 στην διεύθυνση εδώ

Επίσης, το ΕΑΑ τονίζει ότι αν πρέπει να κυκλοφορήσετε έξω χρησιμοποιήστε μάσκα N95, ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα σωματίδια PM2.5.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια