Ισραήλ: Πολύ πιθανό να χρειαστεί στρατιωτική δράση κατά του Ιράν, δεν φτάνουν πια τα λόγια
Η ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν πιθανόν να είναι αναγκαία προκειμένου να σταματήσουν οι επιθέσεις που εξαπολύει η Ισλαμική Δημοκρατία, τόνισε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντς, λίγες ημέρες μετά την αιματηρή επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε τάνκερ ισραηλινών συμφερόντων στα ανοικτά του Ομάν, η οποία αποδίδεται στην Τεχεράνη.


"Τώρα είναι ώρα για πράξεις - τα λόγια δεν φτάνουν", τόνισε ο Γκαντς, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. "Είναι η ώρα για διπλωματικές, οικονομικές, ακόμη και στρατιωτικές πράξεις. Αλλιώς οι επιθέσεις θα συνεχιστούν".Το Ιράν αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση, ωστόσο ιρανικά ΜΜΕ είχαν κάνει λόγο για "πλήγμα από τον Άξονα της Αντίστασης", στον οποίο το Ιράν συμπεριλαμβάνει, πέραν του εαυτού του, τις κυβερνήσεις του Ιράκ και της Συρίας και τις σιιτικές πολιτοφυλακές στις δύο χώρες, τη σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου, παλαιστιανιακές ισλαμιστικές οργανώσεις και τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, μεταξύ άλλων.

Ο Γκαντς έκανε τις σχετικές δηλώσεις σε συνάντησή του με πρεσβευτές χωρών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. ΗΠΑ, Ισραήλ και Ηνωμένο Βασίλειο έχουν δεσμευτεί να απαντήσουν στο πλήγμα, με το Τελ Αβίβ να έχει δηλώσει ότι διατηρεί το δικαίωμα να δράσει αυτόνομα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια