Μια μη δεσμευτική προσφορά για την Attica Bank

 Μια μη δεσμευτική προσφορά φαίνεται να υπάρχει για την Τράπεζα Αττικής. Σχετικές ανακοινώσεις θα διενεργηθούν αύριο. H προσφορά αυτή προέκυψε από το άνοιγμα του Data Room που ουσιαστικά κλείνει σήμερα.

Στη συνέχεια οι Axia Ventures και Euroxx θα πρέπει, σε συνεργασία με την ΤτΕ και το Υπουργείο Οικονομικών, να εισηγηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank ΑΤΤ την πρότασή τους για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αυτή θα γίνει είτε με ιδιωτικά κεφάλαια, εφόσον υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον από επενδυτή/ές είτε θα καλυφθεί από το ΤΧΣ και τους μετόχους της Attica Bank, ΕΦΚΑ και ΤΜΕΔΕ.

Εν τω μεταξύ, στις 30 Σεπτεμβρίου πρόκειται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ τα 16.533.102 warrants που αποκτήθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο (ΤΧΣ) και τα 8.776 που αποκτήθηκαν από τρίτους, όπως αυτά προέκυψαν μετά τη διαδικασία του reverse split των μετοχών της που υλοποίησε η Attica Bank. Τα συγκεκριμένα παραστατικά τίτλων θα έχουν μία περίοδο διαπραγμάτευσης 15 ημερών, μετά την οποία θα μετατραπούν σε μετοχές, διαμορφώνοντας και τα ποσοστά των μετόχων της Attica Bank.

Η τελική μετοχική σύνθεση θα διαμορφωθεί μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, πριν ή μετά τις 15 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι το ποσό της ΑΜΚ θα κλείσει προς το ανώτερο ποσό του εύρους, εφόσον υπάρξει και στην πράξη ζωηρό ενδιαφέρον από ιδιώτες επενδυτές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια