Θύμα σεξουαλικής βίας και η Πηγή Δεβετζή

 



Νέο περιστατικό σεξουαλικής βίας με θύμα αθλήτρια από παράγοντα του χώρου αποκαλύφθηκε σήμερα, με την Ολυμπιονίκη Πηγή Δεβετζή να καταθέτει τη δική της τραυματική εμπειρία, μιλώντας σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο περιστατικό, το οποίο την οδήγησε έως στο μοναστήρι και στον Πανάγιο Τάφο για κάποιο χρονικό διάστημα, προκειμένου να καταφέρει να ξεπεράσει το αρνητικό αυτό βίωμα.

«Είναι κάτι που δεν έχω πει ποτέ στη ζωή μου και το είχα μέσα μου πάρα πολλά χρόνια. Τελευταία το έβγαλα και το εξομολογήθηκα. Είχα και εγώ μία εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο του αθλητισμού από παράγοντα του αθλητισμού», είπε η Δεβετζή.

«Όταν είχα κατέβει στην Αθήνα ως ένα κορίτσι από την επαρχία, ποτέ δεν είχα την πονηράδα να σκεφτώ ότι ένας άνθρωπος θα με πλησιάσει για να εκμεταλλευτεί κάτι από εμένα. Γνώρισα έναν τέτοιο άνθρωπο από τον χώρο του αθλητισμού που μου έταξε "λαγούς με πετραχήλια". Ήμουν πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήμουν ενήλικη αλλά δεν ήμουν ακόμα γυναίκα», πρόσθεσε.

«Με είχε καλέσει μια μέρα στο γραφείο του για να μιλήσουμε για θέματα αθλητισμού και με στρίμωξε, πήγε να με ακουμπήσει. Αισθάνθηκα πολύ άβολα, πήγε να κατεβάσει το παντελόνι του και με έριξε στον καναπέ. Δόξα τω Θεώ με βοήθησε ο Θεός και ευτυχώς χτύπησε το τηλέφωνο. Πώς βλέπεις τις ταινίες που βλέπεις κάποιον που θέλει να ασελγήσει επάνω σου και κόβεται η φωνή σου. Εκείνη τη στιγμή πάγωσα, δεν ήξερα τι να κάνω. Χτύπησε το δικό του τηλέφωνο και ήταν κάποιος από έξω, σαν θεόσταλτος κι έτσι προσπάθησα να ξεφύγω».

Και η Δεβετζή συνέχισε: «Αυτός ο άνθρωπος ήταν μεγαλύτερος, παντρεμένος με παιδιά και ο λόγος που δεν το είπα γιατί έχει παραγραφεί μετά από τόσα χρόνια, ήταν γιατί σεβάστηκα τα παιδιά του γιατί τον άνθρωπο αυτόν τον συναντούσα. Εγώ τον έβλεπα και ήθελα να τον πνίξω. Δεν μπορούσα να το πω στους γονείς μου γιατί ο πατέρας μου θα έλεγε να έρθει να με πάρει. Μετά ήμουν πολύ επιθετική με τους άνδρες».

Για να καταφέρει να ελαχιστοποιήσει το ψυχολογικό τραύμα της, η Δεβετζή ανέφερε ότι «εξαφανίστηκα και πήγα να ζήσω για λίγο καιρό σε μοναστήρι. Όχι για πολύ αλλά πήγα σε ανθρώπους πνευματικούς για να το βγάλω από μέσα μου, δεν το έχω πει ποτέ σε κανένα. Πήγα εκεί μίλησα με ανθρώπους προσευχήθηκα. Το κουβαλούσα πολύ καιρό και πάντα μου λέγανε οι πνευματικοί όταν μου διάβαζαν ευχές "βρε παιδί μου έχεις κάτι μέσα σου που δεν το έχεις πει";».

Για να καταλήξει: «Το πιο σημαντικό είναι ότι πριν δύο χρόνια ευτυχώς πήγα στα Ιεροσόλυμα και μόλις μπήκα στον Πανάγιο τάφο για να προσευχηθώ είπα "Θεέ μου συγχώρεσέ τους και βοήθησέ με να προχωρήσω". Εδώ και δύο χρόνια αισθάνομαι τόσο ωραία με τον εαυτό μου...».