Breaking News

Φ. Γεννηματά: Κοροϊδία τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στην ΔΕΘ

 Ιδιαίτερα προβληματισμένη εμφανίστηκε σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων, ελπίζοντας να μην εξελιχθεί η χρονιά κατά τον ίδιο τρόπο με πέρσι ενώ κάλεσε όλους τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να εμβολιαστούν. «Δεν έχουμε άλλο όπλο στα χέρια μας», είπε. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι όλη η ευθύνη είναι στην πλάτη των γονιών, από την ενημέρωση των παιδιών μέχρι την ατομική ευθύνη αν δεν έχουν εμβολιαστεί, να κάνουν το selftest και να το δηλώσουν., ενώ επεσήμανε ότι δεν είναι μόνο θέμα ατομικής ευθύνης η δημόσια υγεία. 

Σοβαρές οι ευθύνες της κυβέρνησης 

«Έχει σοβαρή ευθύνη η κυβέρνηση και θα έπρεπε επιτέλους ο ΕΟΔΥ, που το ζητάμε εδώ και ενάμιση χρόνο, με κινητά συνεργεία και να ενημερώνει τον κόσμο και να κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους για τα ελέγχει τα selftest που δηλώνονται, καθώς βλέπετε τι γίνεται με τα πιστοποιητικά. Από την άλλη πλευρά έπρεπε με κινητά συνεργεία να επιταχύνει τους εμβολιασμούς. Δυστυχώς τίποτα απ' όλα αυτά δεν βλέπουμε να γίνεται», δήλωσε. 

Τόνισε μάλιστα ότι θα έπρεπε με ευθύνη της κυβέρνησης να υπάρχουν οργανωμένα κλιμάκια που θα ενημερώνουν επί τόπου εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και αυτοδιοίκηση. Και αυτό, όπως είπε, δεν έχει γίνει. 

Πλήγμα στις ΜμΕ

Σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην 85η ΔΕΘ, η κ. Γεννηματά ξεκίνησε με τη ΔΕΗ, γιατί όπως υποστήριξε «αυτή τη στιγμή που μιλάμε κανένας Έλληνας δεν έχει καταλάβει ακριβώς τι πρόκειται να γίνει.  Τρεις υπουργοί της Κυβέρνησης έχουν πει τρία διαφορετικά πράγματα από αυτά που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργό».

Επίσης, σημείωσε ότι «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν και τους πλειστηριασμούς και το νέο πτωχευτικό που οι τράπεζες θα αποφασίζουν ποιος θα βάζει λουκέτο. Τα μέτρα ενίσχυσης που εξήγγειλαν στη Θεσσαλονίκη μιλούν για συγχωνεύσεις και εξαγορές μικρομεσαίων επιχειρήσεων από μεγαλύτερους. Δεν στηρίζουν τη δικτύωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τις συνέργειες και τα clusters που λέγαμε τα προηγούμενα χρόνια ότι θα έπρεπε να είναι λύση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτή η κυβέρνηση στη σκιά της πανδημίας φτιάχνει μία Ελλάδα για λίγους και ισχυρούς». 

Αναφερόμενη στην στόχευση των μέτρων πάνω στη  νεολαία, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, δήλωσε  ότι «δήθεν ανακοινώθηκε ότι θα έχουν 600 ευρώ για να κολλήσουν τα πρώτα τους ένσημα;, ενώ πάρα πολύ γρήγορα, μόλις έφυγε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, αποδείχτηκε ότι μιλάμε για 100 ευρώ το μήνα και όχι 600 ευρώ». 

«Δηλαδή», είπε η κ. Γεννηματά, «πρόκειται για ένα πρόγραμμα που είναι κατώτερο και από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, που δίνουν 500 ευρώ. Μου λέτε τώρα ότι στηρίζεται η νεολαία από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό. Κοροϊδία είναι αυτό». 

Οι ανακοινώσεις στην ΔΕΘ είχαν προεκλογικό χαρακτήρα 

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι ο τρόπος που ανακοινώθηκαν τα μέτρα, είναι καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα. 

«Οι πολιτικές επιλογές του κ. Μητσοτάκη φέρνουν τις εκλογές πιο κοντά. Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής θέλουμε να είμαστε έτοιμοι και να μην αιφνιδιαστούμε», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι «πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα, να πρωταγωνιστήσεις στις εξελίξεις δείχνοντας έναν εναλλακτικό, προοδευτικό δρόμο που δίνει απαντήσεις και λύσεις γιατί μετά την πανδημία το μέλλον πρέπει και μπορεί να είναι βιώσιμο. Αυτή την πρόταση θα αναλύσουμε στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη το απόγευμα και μετά θα έχουμε τη δυνατότητα να τα συζητήσουμε».

Δεν θα επιτρέψω το κόμμα μας να λιμνάζει στα νερά της εσωστρέφειας

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν θα κάνουν καλό τώρα στο ΚΙΝΑΛ οι εσωτερικές διαδικασίες, η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι «Γι' αυτό ακριβώς ζήτησα να γίνουν οι διαδικασίες γρήγορα γιατί σε καμία περίπτωση ως Πρόεδρος του κόμματος δεν μπορώ να επιτρέψω σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία το κόμμα μας να λιμνάζει στα νερά της εσωστρέφειας. Γι' αυτό ακριβώς είχα ζητήσει μέχρι τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα πάρει τις αποφάσεις για το πρόγραμμα και τις διαδικασίες να μην προτάσσουμε τα εσωκομματικά μας, αλλά να είμαστε δίπλα στον κόσμο».  

'Εχουμε χαράξει τη δική μας πορεία 

Όσον αφορά τη συναίνεση με τη ΝΔ,  η κ. Γεννηματα τόνισε ότι «δοκιμάζεται και περνά κάτω από τον πήχη η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα, να αντιμετωπίσει τις ανισότητες και να στηρίξει την ελληνική κοινωνία. Η ελληνική κοινωνία τα βλέπει όλα αυτά, μπορεί να κρίνει και ήδη εμείς βλέπουμε ότι γυρνά την πλάτη στον κ. Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του και αναζητά τη νέα αλλαγή. Γι' αυτό είμαστε εδώ με τη δική μας πρόταση». 

«Εμείς έχουμε χαράξει την δική μας πορεία, έχουμε τη δική μα πρόταση. Δεν ετεροκαθοριζόμαστε και αυτό έχει γίνει κατανοητό στους πολίτες και γι' αυτό μας ακούν όλο και περισσότερο. Θα υπάρξει άλλος υποψήφιος ή έχει κλείσει ο κατάλογος;», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια