Οι Τούρκοι πεινούν και ο Ερντογάν κατέθεσε πρόταση νόμου για να αυξήσει τον μισθό του
Στο δικό του... κόκκινο συννεφάκι φαίνεται πως είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη γειτονική χώρα επιδιώκει να αυξήσει τον μισθό του κατά 14,4 %, σύμφωνα με την πρόταση προϋπολογισμού του 2022 που βρίσκεται στο κοινοβούλιο, την ώρα που η Τουρκία πεινάει και δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να ανταποκριθεί στην ακρίβεια και τη συνεχόμενη αύξηση του πληθωρισμού.

Η προτεινόμενη αύξηση του μισθού του προέδρου ισοδυναμεί με 4,5 κατώτατους μισθούς, που είναι 2.825 λίρες και θα αυξήσει το μηνιαίο εισόδημά του σε 100.000 τουρκικές λίρες από 88.000 λίρες, προηγουμένως.


"Αυτός ο άντρας είναι τσιγκούνης, όταν πρόκειται για εργάτες και υπαλλήλους, αλλά ανοιχτοχέρης με τον εαυτό του! Το παλάτι αποκτά αίγλη και οι άνθρωποι φτωχοποιούνται!" έγραψε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Οζέλ.

 

 

 

Οι μισθοί του προέδρου ήταν περίπου 59.000 τουρκικές λίρες το 2018, από τότε που η τουρκική λίρα υποτιμήθηκε δραστικά έναντι των ξένων νομισμάτων και η αγοραστική της δύναμη μειώθηκε ως αποτέλεσμα του πληθωρισμού.