Breaking News

Νίκος Κουρής στο Sputnik: Η Μαργαρίτα αντιτίθεται στη διαθήκη του Μίκη σε βάρος μου

 Ο φερόμενος ως γιος του Μίκη Θεοδωράκη μίλησε για όλα στο Sputnik, τονίζοντας ότι η κόρη του μουσικοσυνθέτη, Μαργαρίτα, «κανονικά πρέπει να αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα» και πως όποτε τον συναντούσε κατ’ ιδίαν, ήταν «σαν πατέρας με γιο».

Τη Δευτέρα, ο φερόμενος ως γιος του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, Νίκος Κουρής, είχε καλέσει με εξώδικο την κόρη του, Μαργαρίτα, σε έλεγχο DNA, απαντώντας στα δικά της ασφαλιστικά μέτρα μέσω των οποίων ζητούσε να του απαγορευτεί να χρησιμοποιεί το επίθετο του πατέρα της, ισχυριζόμενη ότι ο 54χρονος «αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιάς περιουσίας του αποβιώσαντος».
Εκείνη δεν προσήλθε στο εργαστήρι δικανικής γενετικής στη Γλυφάδα για τη λήψη του γενετικού δείγματος. Αυτήν την ώρα το θέμα του ελέγχου αν όντως είναι αδέλφια, με γεννήτορα τον διεθνούς εκτοπίσματος Έλληνα μουσουργό, ενώ οι διαθήκες άνοιξαν, και κάθε πλευρά τις ερμηνεύει κατά το δοκούν, παραμένει στον αέρα. Με τον ίδιο τον Νίκο Κουρή στη συνέντευξη που μας παραχώρησε να υποστηρίζει ότι η μοναχοκόρη του με τον τρόπο που του φέρεται αντιτίθεται στη βούληση του πατέρα της.
«Για το όνομα, επειδή και ο Μίκης με αναφέρει Νίκο Θεοδωράκη στη διαθήκη, το θέμα έχει τελειώσει» μας λέει με βεβαιότητα ο Nίκος Κουρής, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο μετά τον θάνατο του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη ως γιος του εκτός γάμου. Σε κανάλια και έντυπα τον εμφάνιζαν εξαρχής, αδιαπραγμάτευτα, με το επίθετο Θεοδωράκης, προκαλώντας έκπληξη, ερωτηματικά και αντιδράσεις. Κάποιοι εκ των υστέρων φάνηκε πως γνώριζαν. Κάποιοι πέσαν από τα σύννεφα και τον θεώρησαν καιροσκόπο.
«Εγώ δεν έχω δηλώσει καταρχήν ούτε βιολογικό παιδί ούτε γνήσιο τέκνο, πουθενά δεν το λέω και έχω ζητήσει από τους συνεργάτες μου κιόλας πουθενά να μην το λένε» τονίζει κατά τη συνομιλία μας.«Κανονικά πρέπει να αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα η Μαργαρίτα» υποστηρίζει ο κ. Κουρής, που την περίμενε εις μάτην να εμφανιστεί για το τεστ DNA.
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο ίδιος δεν αισθάνεται αδικημένος ούτε από τον κορυφαίο μουσουργό. Τουναντίον. «Η τοποθέτηση του Μίκη στη διαθήκη, όσον αφορά στο πρόσωπό μου, είναι άριστη. Υπερθεμάτισε ο Μίκης όσον αφορά σε μένα. Και εξέφρασε και την απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος;» ρωτά ρητορικά κατά την τηλεφωνική συνομιλία μας.
«Σε ό,τι αφορά στο τεστ DNAεγώ δεν έχω κάτι να αποδείξω» συνεχίζει. «Απλά, όσοι αμφισβητούν τα λεγόμενα και την αλήθεια μου, αυτοί ας με καλέσουν να κάνουμε το τεστ DNA. Εγώ δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ» είναι η τελευταία του κουβέντα επί του θέματος.
Όλη η συνέντευξη του Νίκου Κουρή στο Sputnik:
- Τη Δευτέρα αναμενόταν να γίνει ο έλεγχος του DNA, κύριε Κουρή; Δεν έχουμε αποτέλεσμα;
Δεν ήρθε η Μαργαρίτα (σ.σ. Θεοδωράκη).
- Δεν βγήκε κάποιο αποτέλεσμα; Έπρεπε να έρθει και η ίδια, προκειμένου να βγει;
Πώς να παραδοθεί αποτέλεσμα από έλεγχο DNA, αν δεν δώσει υλικό και η Μαργαρίτα; Δεν μπόρεσε να γίνει καθόλου εξέταση!
- Ούτε εσείς δώσατε δηλαδή γενετικό υλικό;
Γιατί να δώσω εγώ αφού δεν ήρθε να δώσει η Μαργαρίτα; Για να δώσω εγώ υλικό πρέπει να διαθέσω 400 ευρώ. Γιατί να διαθέσω 400 ευρώ τζάμπα και βερεσέ;
- Αν επομένως δεν εμφανιστεί για τον εργαστηριακό έλεγχο η κα Θεοδωράκη, έλεγχος για το DNA δεν θα γίνει ποτέ;
Ε, ναι, πώς θα γίνει;
- Είχε συμφωνήσει ότι θα έρθει;
Είχε πει ότι δεν έρθει. Αυτό όμως από μόνο του κάτι λέει.
- Τι λέει, κύριε Κουρή;
Δεν μπορείς να κάνεις ασφαλιστικά μέτρα, να απαγορεύεις και να κυνηγάς κάποιον κι όταν είναι η ώρα να αποδείξεις την αλήθεια σου, να μην εμφανίζεσαι.
- Εσείς, κύριε Κουρή, υποστηρίζετε ότι η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ήξερε και ξέρει ότι είστε γιος του Μίκη Θεοδωράκη;
Ε, βέβαια και ήξερε και ξέρει και έχω μαρτυρίες ότι το έχει πει και σε κάποιους ανθρώπους.
- Τι ακριβώς έχει πει;
Ότι ο Μίκης έχει ένα παιδί.
- Κατονομάζοντάς σας;
Δεν είχε πει επίθετο, είχε πει «Ο Νίκος».
- Με την κα Θεοδωράκη έχετε συναντηθεί; Υπάρχει κοινή φωτογραφία σας.
Ναι, την έχω συναντήσει μήπως μπορέσουμε και συνεργαστούμε, αλλά δεν ήταν δυνατό. Ο Μίκης είχε τη θέληση να έχουμε οι δυο μας μια συνεργασία σε όλα τα θέματα. Αλλά η Μαργαρίτα δεν ακούει κανέναν. Κι αυτά που κάνει με κάποιους τραγουδιστές που δεν τιμούν το έργο του, κάνει του κεφαλιού της. Γι' αυτό και ο Μίκης στη διαθήκη, της είπε αυτά που της είπε.
- Τι ακριβώς εννοείτε;
Ότι τον στενοχωρεί η αποκλειστικότητα που προσπαθούσε να έχει η Μαργαρίτα όσον αφορά στο έργο του, ότι αφήνει το έργο του ελεύθερο να το παίζει όποιος θέλει, ότι απαγορεύει το απαγορεύειν. Άφησε και τα πνευματικά του δικαιώματα, κι αυτό είναι πολύ ενδεικτικό, όχι στη Μαργαρίτα, αλλά στην εταιρεία που εκδίδει και τις παρτιτούρες.
- Η διένεξη με την κα Θεοδωράκη έχει να κάνει με τα πνευματικά δικαιώματα και τα περιουσιακά εν γένει στοιχεία; Ποια ακριβώς είναι η βάση της αντιπαράθεσης; Το όνομα «Θεοδωράκης»;
Η Μαργαρίτα λειτουργώντας παρορμητικά προσπαθεί να εμποδίσει οποιοδήποτε άλλον πέραν της ίδιας προσπαθεί να ασχοληθεί με το έργο του Μίκη. Δεν έχει να κάνει με προσωπικά ζητήματα δηλαδή. Γενικότερα, θέλει να φαίνεται ότι η ίδια ασχολείται με το έργο του και δεν δημιουργεί προβλήματα μόνο σε μένα. Προσπαθεί να δημιουργήσει και σε άλλους που ασχολούνται με το έργο του Μίκη.
- Τι σκοπεύετε να κάνετε με την προσφυγή της κυρίας Θεοδωράκη εναντίον σας;
Κανονικά, βάσει της διαθήκης, θα πρέπει να την αποσύρει, γιατί ήταν ρητή η δήλωση του Μίκη για μένα «να μην τον ενοχλείτε, να μην τον πειράζετε, να μην του ζητάτε χρήματα». Ο Μίκης έχει τοποθετηθεί απέναντι σε μένα. Κι αυτό που κάνει τώρα η Μαργαρίτα αντιτίθεται στη διαθήκη του σε βάρος μου.
Επομένως, προβλέπετε ότι θα δικαιωθείτε δικαστικά;
Για το όνομα, επειδή και ο Μίκης με αναφέρει Νίκο Θεοδωράκη στη διαθήκη, έχει τελειώσει το θέμα. Τώρα σε σχέση με το άλλο, εγώ δεν δήλωσα ποτέ ότι είμαι γνήσιο τέκνο. Γνήσιο τέκνο σημαίνει ότι είμαι παιδί της οικογένειας, δηλαδή εν γάμω.
- Είστε βιολογικό παιδί του Μίκη Θεοδωράκη, κύριε Κουρή;
Εγώ δεν έχω δηλώσει καταρχήν ούτε βιολογικό παιδί ούτε γνήσιο τέκνο, πουθενά δεν το λέω και έχω ζητήσει από τους συνεργάτες μου κιόλας πουθενά να μην το λένε. Επειδή γνωρίζουν όμως οι άνθρωποι, δεν είναι κάτι μυστικό, το αναφέρουν παρά τις οδηγίες που έχω δώσει εγώ. Γιατί ο κόσμος έχει και την ανάγκη, νομίζει ότι έρχεται πιο κοντά στον Μίκη όταν λέει «ο γιος του Μίκη».
- Αν διενεργούνταν έλεγχος DNA, θα αποδεικνυόταν ότι είστε βιολογικό παιδί του Μίκη και αδελφός της Μαργαρίτας;
Ε, βέβαια.
- Τα επόμενα βήματά σας ποια ακριβώς θα είναι; Τι σκοπεύετε να κάνετε;
Αυτά θα τα συζητήσω με τον δικηγόρο μου και θα δω τι θα κάνουμε. Προς το παρόν δεν κάνουμε κάτι. Προετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε τη Μαργαρίτα στο δικαστήριο, αν γίνει, γιατί κανονικά πρέπει να αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα. Βλέποντας και κάνοντας. Σε ό,τι αφορά στο τεστ DNA εγώ δεν έχω κάτι να αποδείξω. Απλά όσοι αμφισβητούν τα λεγόμενα και τη αλήθεια μου αυτοί ας με καλέσουν να κάνουμε το τεστ DNA. Εγώ δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ με το ζήτημα του DNA.
- Απ' όλη αυτήν την ιστορία αισθάνεστε πληγωμένος;
Κοιτάξτε να δείτε. Η τοποθέτηση του Μίκη στη διαθήκη, όσον αφορά στο πρόσωπό μου, είναι άριστη. Υπερθεμάτισε ο Μίκης όσον αφορά σε μένα. Και μάλιστα ζήτησε απ' όλο τον κόσμο που ασχολείται με τη μουσική του να βοηθήσει το Mikis Radio για να εδραιωθεί και να μην υπάρχουν εμπόδια. Τι άλλο να πω; Και εξέφρασε και την απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος; Την ώρα δε που λέει στη διαθήκη το σπίτι του να γίνει μουσείο, ότι δεν μπορούν να πουλήσουν το Βραχάτι, ενώ εμένα μου δείχνει εμπιστοσύνη ως προς τη διαχείριση του έργου του. Γράφει ο Μίκης στη διαθήκη: Ο Νίκος γνωρίζει τις θέσεις και τις αρχές μου και πιστεύω ότι δεν θα τις παραβεί. Έχει δίκιο, γιατί όσα είχαμε συμφωνήσει μέχρι στιγμής εγώ τα τήρησα κι εκείνος τα τήρησε στη διαθήκη του.
- Όσο ζούσε ο Μίκης τον συναντούσατε;
Το αναφέρει και στη διαθήκη του ότι είχαμε πολύ στενή συνεργασία. Εγώ τι άλλο να πω;
- Πώς σας αντιμετώπιζε;
Εγώ όταν πήγαινα στον Μίκη, ήταν όπως πρέπει.
- Δηλαδή;
Σαν πατέρας με γιο. Κι έλεγα όσα δεν έχει πει με τους άλλους. Κάναμε ιδιαίτερες συζητήσεις.
Έχω και όλη τη συνομιλία μας με τον Μίκη στο Messenger. Δεν την έχω σβήσει. Είναι ντοκουμέντο.
- Αναγνώριζε σε αυτή ότι είστε παιδί του;
Σας απάντησα πριν.
- Δεν στενοχωριέστε με όλα αυτά που γίνονται μετά τον θάνατό του και δεν τιμούν την μνήμη του;
Δεν στενοχωριέμαι γιατί με έχει τοποθετήσει ο Μίκης τόσο ψηλά που όλα αυτά που συμβαίνουν είναι τίποτα. Τι να με αγγίξει τώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια