Προκαταρκτική έρευνα για εφόδους αρνητών σε νοσοκομεία για αποτροπή διασωληνώσεων

 


Την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», που κάνει λόγο για εφόδους αρνητών σε νοσοκομεία με σκοπό να αποτρέψουν διασωληνώσεις. 

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί εαν έχουν διαπραχθεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, της παραβίασης των μέτρων κατά του Covid-19 και της βίας κατά υπαλλήλων.

Προκαταρκτική και για καταγγελία για «φακελάκι» για κλίνη ΜΕΘ

Την ίδια ώρα, στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών της Θεσσαλονίκης έχει μπει η καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας ότι γυναίκα ζήτησε «φακελάκι» 3.500 ευρώ από συγγενή ασθενούς με κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να του εξασφαλίσει μία κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση από την Ασφάλεια, για να διαπιστωθεί αρχικά η βασιμότητα της καταγγελίας. Το αδίκημα το οποίο θα ερευνηθεί είναι αυτό της εμπορίας-επιρροής (ο παλιός νόμος περί μεσαζόντων). Την καταγγελία, πάντως, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο διοικητής του νοσοκομείου, Οδυσσέας Κάτσακας.