Breaking News

Οργή Τσελίκ για τη Σύνοδο για τη Λιβύη: Επίθεση κατά Ν. Δένδια - Απειλές για de facto αποτελέσματα
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα ακολουθεί επιθετική πολιτική εξαπολύοντας παράλληλα στην Αθήνα και το Παρίσι, καθώς δεν δίστασε να προειδοποιήσει ότι η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με de facto αποτελέσματα.

Ο Ομέρ Τσελίκ παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Τούρκο αντιπρόεδρο Οκτάι που είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν παρέλειψε να επαναλάβει τους προπαγανδιστικούς ισχυρισμούς της Άγκυρας για τους μετανάστες στο Αιγαίο, ενώ στο στόχαστρό του έβαλε και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη.

"Ο οπλισμός νησιών είναι παράνομος. Και οι δύο πλευρές από νομικής πλευράς έχουμε δικαιώματα. Ωστόσο, ζητάμε να καθίσουμε στο τραπέζι με την Ελλάδα" υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

"Η Ελλάδα ακολουθεί μια επιθετική πολιτική. Οι Έλληνες πολιτικοί, πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός, δημιουργούν εντάσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο για να ξεπεράσουν τις εσωτερικές πολιτικές αντιξοότητες και να διαχειριστούν ορισμένες πιέσεις που δέχονται. Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας, αυτή η επιμονή τους θα φέρει de facto αποτελέσματα. Αυτό που κάνουν είναι να ξοδεύουν τα μέσα και τα λεφτά του ελληνικού λαού. Έχουμε δίκιο και επίσης όλα τα μέσα για να το αποδείξουμε ότι έχουμε δίκιο και από νομικής απόψεως, αλλά και στο πεδίο της μάχης. Αν και περιμέναμε δηλώσεις που να αποκλιμακώνουν την ένταση τη νέα περίοδο, ήρθαν από τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη προκλητικές δηλώσεις. Ο Μητσοτάκης όταν συναντιέται με διάφορους ηγέτες δεν μιλάει για κανένα θέμα της Ελλάδας, παρά μόνο κάνει παράπονα για την Τουρκία. Η δουλειά του είναι να λέει ψέματα για την Τουρκία. Καταβάλλει κάθε προσπάθεια να υπονομεύσει την μετριοπαθή προσέγγιση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας όταν κάθονται στο τραπέζι και προσπαθούν να προσεγγίσουν ορθολογικά τα ζητήματα. Είναι πολύ σημαντικά από πολιτικής απόψεως τα θέματα που έθεσε ο πρόεδρός μας στο τραπέζι".

"Η de facto εικόνα της Ελλάδας είναι μια χώρα που τρυπάει βάρκες μεταναστών και τους αφήνει να πεθάνουν. Είναι μια χώρα που λέει ψέματα στο θέμα αυτό. Το τραπέζι είναι ένα έδαφος για να λυθούν τα πράγματα με λογική, πολιτική, ευφυΐα και διπλωματία. Αν είναι ειλικρινείς σε αυτό, η Τουρκία είναι πάντα έτοιμη" συμπλήρωσε ο Τσελίκ.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν εξέφρασε, επίσης, την ενόχληση της Τουρκία για την παρουσία της Αθήνας και της Λευκωσίας στη διάσκεψη για τη Λιβύη, στο Παρίσι. Όπως είπε "είναι λάθος να προσκαλούμε την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία σε αυτή τη σύνοδο κορυφής". Σημειώνεται πως η Άγκυρα επιχείρησε να υποβαθμίσει τη Σύνοδο, στέλνοντας ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης -απέναντι σε αρχηγούς κρατών- τον τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Τσελίκ χαρακτήρισε "σκανδαλώδεις" τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, περί απομάκρυνσης των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη.

Σύμφωνα με τον ίδιο "ο Μακρόν βασίζει ολόκληρη τη γαλλική εξωτερική του πολιτική στην εχθρότητα προς την Τουρκία".

Δεν υπάρχουν σχόλια