Δικηγόροι- Εκλογές: Βερβεσός για ΔΣΑ - Φινοκαλιώτης για ΔΣΘ

 Για δεύτερη τετραετία εξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας ο Δημήτρης  Βερβεσος με  ποσοστό  59.78%.   Ο αντίπαλός του Δημήτρης Αναστασόπουλος έλαβε ποσοστό 40.22%.

Ειδικότερα, από τους 23.497 Αθηναίους δικηγόρους που έχουν δικαίωμα ψήφου προσήλθαν και ψήφισαν  8.084, δηλαδή το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο  34.55%. Εξ  αυτών, έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν  7.693, άκυρα 139 και λευκά 252.

Ο κ. Βερβεσός έλαβε   4.599 σταυρούς και ποσοστό  59.78%       και ο κ. Αναστασόπουλος έλαβε 3.094   σταυρούς και ποσοστό 40.22%.  

Σε δήλωσή του ο κ  Βερβεσός, αναφέρει:

«Είμαι ευγνώμων στους Αθηναίους Δικηγόρους που ανανέωσαν  την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και στάθηκαν δίπλα μου. Θα αρθώ στο ύψος της ευθύνης που μου αναλογεί.

Ήταν μια ηχηρή αναγνώριση του έργου που επιτελέστηκε κατά τη θητεία μας μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, λόγω της πανδημίας. 

Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη μεγάλη τιμή που μου επιφυλάξατε.

Θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου για τον κλάδο. 

Θέλω να κάνουμε όλοι μαζί βήματα μπροστά.

Να αναβαθμίσουμε το κύρος μας, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας, να στηρίξουμε αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη την προστασία του Συλλόγου, να υπερασπιστούμε τα ατομικά δικαιώματα και τις κοινωνικές ελευθερίες των πολιτών. 

Ο αγώνας θα είναι διαρκής, καθημερινός, με ενότητα, συνεργασία και σκληρή δουλειά.

Συγχαίρω τον Δημήτρη Αναστασόπουλο για τον αγώνα που έδωσε.

Θα ολοκληρώσουμε το όραμά μας για τη Δικηγορία του αύριο». 

Στην Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη

Ο Δημήτρης Φινοκαλιώτης εξελέγη νέος πρόεδρος των δικηγόρων της Θεσσαλονίκης, καθώς επικράτησε στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών έναντι του Στάθη Κουτσοχήνα, τον οποίο διαδέχεται στον προεδρικό θώκο του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών του β' γύρου, ο νέος πρόεδρος απέσπασε 1.600 ψήφους (53,64%) έναντι 1.383 ψήφων (46,36%) του αντιπάλου του. Από τα 6.446 ενεργά μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ψήφισαν 3.125 (ποσοστό συμμετοχής 48,48%), ενώ βρέθηκαν 142 άκυρα και λευκά.

Η θητεία του νέου προέδρου είναι 4ετής και ξεκινάει στις αρχές του 2022.

Σε δηλώσεις του ο κ. Φινοκαλιώτης ευχαρίστησε τους συναδέλφους του που τον τίμησαν με την ψήφο τους και ιδιαίτερα την ομάδα του συνδυασμού του ("Δικηγορική Πρωτοπορία") αλλά και την οικογένειά του για τη συμπαράστασή τους το διάστημα του προεκλογικού αγώνα. «Από την 1η Γενάρη που αναλαμβάνω τα νέα μου καθήκοντα υπόσχομαι ότι θα είμαι δίπλα στους συναδέλφους, στα ακροατήρια, στις υπηρεσίες, θα προσπαθήσω να βοηθήσω να ξεπεράσουμε τα προβλήματα καθημερινότητας, θα μπορέσουμε να φέρουμε μία αλλαγή στα ζητήματα που απασχολούν τον Δικηγορικό μας Σύλλογο» είπε ο κ. Φινοκαλιώτης, ο οποίος μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων δέχθηκε τα συγχαρητήρια του απερχόμενου προέδρου.

Εκτός από τον 41 ετών νεοεκλεγέντα πρόεδρο, στο νέο 25μελές διοικητικό συμβούλιο του ΔΣΘ της επόμενης 4ετίας θα συμμετάσχουν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών, οι εξής (με αλφαβητική σειρά): Γιάννης Αντωνίου, Βασιλική Βλαδίκα, Χρήστος Βρίκος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Ηλίας Γκίνδης, Ιώ Καρόλου, Απόστολος Κοπανίδης, Χαράλαμπος Κουρουνδής, Στάθης Κουτσοχήνας, Γιώργος Κουτσός, Μιχάλης Μήττας, Αφροδίτη Νέστορα, Δημήτρης Νταφόπουλος, Αναστάσιος Ντούγκας, Χρήστος Παππάς, Μαρία Πρωτοπαπαδάκη, Παύλος Σαλονικίδης, Πέτρος Σαμαράς, Βασίλης Σιαπέρας, Γιάννης Στεφάνου, Ευστρατία Τζουμαϊλή, Βασίλης Τσιγαρίδας, Στέφανος Τσιρτσιμάλης, Δημήτρης Φινοκαλιώτης και Ιάκωβος Ψωμιάδης.