Νέος ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: "Οι μεταρρυθμίσεις έβαλαν την Ελλάδα σε τροχιά επιτυχιας"
Με μια "εντυπωσιακή μεταρρυθμιστική πολιτική", η κυβέρνηση της Αθήνας είχε πετύχει "να βάλει την ελληνική οικονομία σε μια νέα πορεία προς την επιτυχία", δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και αρχηγός του κεντρώου Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ την Τρίτη στο Βερολίνο. "Αντίθετα, η Γερμανία πρέπει να ισχυρίζεται ότι είναι τόσο φιλόδοξη όσο η ελληνική εσωτερική πολιτική".

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Λίντνερ απάντησε σε ερώτηση στην οποία συζητήθηκαν οι ανησυχίες των χωρών της ΕΕ της Νότιας Ευρώπης για την επιστροφή της Γερμανίας σε αυστηρή πολιτική λιτότητας υπό τον υπουργό Οικονομικών Λίντνερ. "Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας θα δώσει προσοχή στη σταθερότητα στην Ευρώπη", είπε ο Λίντνερ. Αλλά αυτό περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα πραγματοποίησης μελλοντικών επενδύσεων.

Ο Λίντνερ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα γίνουν συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση . "Θα συνεχίσω τις συνομιλίες που είχαμε στο παρελθόν με τον αρχηγό της κυβέρνησης εκεί και τον ομόλογό μου σε καλή ατμόσφαιρα και σε καλή συμφωνία", είπε.